VŠĮ „SMART HEALTH DIH“ PASIRAŠĖ BENDRADARBIAVIMO SUTARTĮ SU TAIVANO PRAMONĖS TECHNOLOGIJŲ TYRIMŲ INSTITUTU

Š. m. balandžio 28 d. išmaniosios sveikatos skaitmeninių inovacijų centras VšĮ Smart Health DIH pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutu (ITRI).

Susitarimu numatoma skatinti dvišalius mainus ir ekosistemų bendradarbiavimą sveikatos priežiūros srityje. VšĮ „Smart Health DIH“ ir ITRI sutarė inicijuoti bendrus Lietuvos ir Taivano dirbtinio intelekto taikymo ir skaitmeninių sprendimų sveikatos priežiūros srityje projektus, ieškoti partnerių ir dalintis patirtimi kuriant medicinos prietaisus ir sistemas bei rengiant bendras paraiškas pagal Europos ar Taivano programas. Taip pat numatoma dalintis gebėjimais ir žiniomis apie Europos ir Azijos sveikatos priežiūros rinkas, kuriant tinklus ir platinimo kanalus, konsultuoti įrenginių CE ženklinimo, klinikinių tyrimų Europos ir Azijos rinkose klausimais.

Pasak VšĮ Smart Health DIH valdybos pirmininko Romo Bunevičiaus, susitarimo įgyvendinimas duos reikšmingą postūmį sprendžiant dabartinius ir ateities sveikatos priežiūros iššūkius, aukštųjų technologijų vystymui Lietuvoje ir skatins tarpsektorinį bendradarbiavimą globaliu mastu.

„Tai yra ypač svarbu stiprinant sveikatos ekosistemą, suteikiančią galimybę apsikeisti žiniomis, geriausiomis praktikomis, sprendžiant etinius ir teisinius skaitmeninės sveikatos klausimus, kuriant ir diegiant inovatyvius sprendimus, padedančius gydymo įstaigoms efektyviau ir kokybiškiau gydyti ligas, įgyvendinti prevencines programas”, – pažymėjo R. Bunevičius.

Išmaniosios sveikatos skaitmeninių inovacijų centro bendradarbiavimas su ITRI prasidėjo 2023 m. vasario mėnesį Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuotoje verslo misijoje Taivaną metu. ITRI inicijavo Lietuvos verslo delegacijos susitikimus su sveikatos srityje veiklą vykdančiomis įmonėmis, vystančiomis įvairius sprendimus telemedicinos srityje, IT sprendimus pasitelkiančiomis įmonėmis, ligoninėmis ir universitetais, kurie pasidalino šių sprendimų pritaikymo sveikatos srityje patirtimi.

Išmaniosios sveikatos skaitmeninių inovacijų centras VšĮ Smart Health DIH, vienijantis daugiau nei 20 ekosistemos dalyvių, veikia „vieno langelio“ principuteikia procesų skaitmeninimo, inovacijų kūrimo konsultacijas ir paslaugas įmonėms, inicijuoja bendrus tarptautinius projektus sveikatos srityje. Nuo 2023 m. yra Europos skaitmeninių inovacijų centro EDIH VILNIUS partneris. Išsamiau: https://www.smarthealthdih.eu/